Carul (de reportaj) caracalean şi crimele de la Cernavodă

Spre ghinionul nostru în acest început de an la Cernavodă s-a răsturnat carul (de reportaj) trimis din Caracal… Viitorul preşedinte al poporului şi-a îndreptat minunata cultură jurnalistică spre micuţul şi extrem de rău famatul nostru oraş.

A venit Domnu’ Dan să ne filmeze cum ne împuşcăm, ne hăcuim şi ne scoatem femeile la produs. Aşa că vă rugăm pe toţi cei care ne-aţi trimis mail-uri şi comment-uri să vorbim despre « evenimentul mondial » în care doi paznici au omorât trei oameni nevinovaţi să deschideţi televizorul pe OTV că pe noi nu ne interesează.

Am vrea în schimb, cu scuzele de rigoare faţă de caracalenii care nu sunt la fel de proşti ca exemplarul fără dinţi, să vă prezentăm glorioasa istorie a oraşului Caracal :

« Fiecare oraş are legenda lui. Despre Roma se spune că a fost fondată de Romulus şi Remus, Bucureştiul îl are pe ciobanul Bucur. Conform legendei, eroul întemeietor al oraşului Caracal a fost un car cu proşti.

Diferenţele culturale faţă de poporul român vecin şi prieten (ăsta s-a format prin răsturnarea unui car cu romani care s-au amestecat cu populaţia indigenă dacă) au fost vizibile din capul locului. Cu timpul, Caracalul a devenit un brand cultural consacrat, asemeni altor citadele ale culturii din întreaga lume, precum Oxford, Cambridge sau Heidelberg.
Photobucket
De-a lungul secolelor, poporul caracalean a dus o luptă dârză împotriva ocupantului român, care, nu de puţine ori, nu s-a sfiit să recurgă la mijloace barbare pentru a-l supune. Astfel, în mod diabolic, mii de profesori, doctori sau ingineri trimişi de la Bucureşti au încercat să dinamiteze cu perfidie identitatea culturală a municipiului Caracal. Copii nevinovaţi au fost azvârliţi fără milă în clasa I, în timpul dictaturii ceauşiste. S-au construit biblioteci, librării şi cinematografe, adevărate uzine ale morţii, ba chiar şi un teatru (se pare că locuitorii Caracalului erau introduşi în sală sub pretextul că vor face duş, după care plasatorii zăvorau uşile şi dădeau drumul la teatrul ucigaş). Ba s-au ridicat chiar şi blocuri prevăzute cu uşi la intrare şi scări pentru accesul la etaj (arhitecţi tâmpiţi; nu-i aşa de greu să rogi pe cineva, la o adică: “Vecine, aruncă-mi şi mie frânghia aia te rog, că mi-am uitat parapanta la serviciu”).

Spre cinstea lor, caracalenii n-au pactizat niciodată cu ocupantul român şi au continuat să-şi păstreze neîntinate tradiţiile. Au construit o închisoare pe strada Libertăţii şi un cimitir pe strada Învierii, au ridicat un bloc în jurul macaralei şi au pus în gară un ceas care are pe jumătate din cadran cifre romane, iar pe cealaltă jumătate cifre arabe (ceas aflat, se pare, pe lista monumentelor UNESCO).
Photobucket

Mai mult, acest popor mic, dar viteaz, a fost capabil să exporte revoluţie culturală în toată zona Balcanilor, cel mai cunoscut revoluţionar cultural caracalean fiind Dan Diaconescu. Plecat în tinereţe cu trenul la Bucureşti împreună cu un tovarăş de arme cu bretele, acest Che Guevara al Caracalului şi-a stabilit cartierul general într-o garsonieră, de unde a luptat cu bravură împotriva imperialismului cultural reprezentat de “Omul care aduce cartea”, “Teleenciclopedia” sau “De vorbă cu Mario Vargas Llosa”.

Din toate aceste motive, noi, un grup de simpatizanţi ai valorilor caracalene, cerem autorităţilor de la Bucureşti să înceteze orice presiune îndreptată împotriva Oraşului celor 7 minuni. Altfel, cultura caracaleană ar putea dispărea precum cultura aztecă sau culturile din Africa şi Polinezia – distrusă de civilizaţie. » (Preluare www.dailycotcodac.ro) 

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Altele și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Carul (de reportaj) caracalean şi crimele de la Cernavodă

 1. Rodica Alibec zice:

  ************

  Oricum felicitari pentru blog ca mi-a placut ce am citit pe aici

  Apreciază

 2. ganditoru' zice:

  Sa te proclami „cernavodean” si sa spui ca „pe noi nu ne interesează” de soarta cernavodenilor, nu-i tocmai un lucru firesc. Inteleg pozitia ta (voastra) legata de acest aspect, insa exprimarea putea fi mai compatimitoare, avand in vedere ca mai sunt si rude ale victimilor care mai citesc una-doua pe internet. Domnu’ viitor „presedinte” al poporului oricum e prost, si nu-i cazul sa i se faca si pe blogu’ asta reclama, asa ca orice subiect dezbatut in cavoul lui: OTV (opulenta televiziune a veceului), nu-si are rostul dezbatut si aici, ca asta nu-i un blog de criminalistica, din cate stiu eu. P.S. noua interfata grafica (partial functionala) ptr. site-ul Cernavoda, care contine si functia de „contact”, semn ca cineva citeste ce scrie p’aici. La multi ani, Cernavoda, cernavodeni, si la multi ani in regres obiceiurilor capatate in cinstea democratiei care ne-au distrus integritatea orasului. JOS TERMOPANELE… !

  Apreciază

  • cernavodean zice:

   Foarte pertinente cuvintele dumneavoastra. Va dau dreptate si imi recunosc greseala. Mi-o justific prin indignarea pe care am incercat-o in ultima vreme.

   Apreciază

 3. nartip zice:

  -Il gasiti pe Diaconescu viitor presedinte la adresa http://www.basebocu.blogspot.com care se plimba cu valiza diplomatica sub privirea admirativa a lui Basescu.Actualul presedinte,admira „tinuta” noului/ viitorului presedinte…
  -Asi vrea sa aflu si eu care este direnta intre cei doi ca presedinti,unul este,altul viseaza…si cam ce viseaza „nebunii” se cam si intampla.Doar ne avertiza Basescu,ca sa avem grija ce ne dorim…

  Apreciază

 4. Romeo zice:

  As dori sa incep prin a prezenta etimologia si sensul cuvantului DEONTOLOGIE in mass- media. E un cuvant greu de inteles, greu de patruns ca sens, greu de luat drept tinta a profesionalismului.Deontologia reprezinta pentru jurnalistii profesionisti tinta si esenta vietii si alegerii acestei foarte grele meserii -Agent media.Pornind de aici, nu doresc sa afirm decat un singur lucru. Televiziunea aceea care desi se mandreste ca are ratting-ul cel mai inalt din tara, are cei mai dezastruosi reprezentanti ai mediei audiovizualului deoarece sunt superficiali, anti-deontologi, anti-obiectivitate, anti-umanisti si antichitati in a elabora cu o seninatate deosebita numai balarii si prostii ieftine, fata filtrul gandirii coerente pentru care ei devin asa de mandrii, incat cu disperare ascult si privesc(desi n-ar trebui)calitatea culturii generale insusite.Fac acest lucru pentru a avea termen de comparatie! De unde sa stie ei, saracii despre verificarea surselor din mai multe parti, de indicarea directiei surselor ,de citarea surselor, de felul in care se face un stand-up, un interviu, un vox, un sincron, s.a.m.d. daca ei nu au habar de meserie? Iar ceea ce numesc ei televiziune nu reprezinta decat un mare lighean cu apa murdara in care-si vara toti picioarele sa scape de o remarcabila raie…..? Imi veti replica faptul ca folosesc fraze dure… nu sunt nici pe departe ceea ce se poate arata despre pojghita de cultura a autointitulatului jurnalist D.D ,a „saracutelor ” investigatoare care-i dau aapa la moara , a savantelor expresii folosite de semi-intitulatul Ov.Balan care are o disgratie respingatoare atunci cand mormaie idei pe care un prescolar le-ar desfiinta intr-o clipa…. Cam asta sa fie calitatea actului jurnalistic ? Ei bine , aflati ca exista si altceva decat fata murdarita a meseriei de jurnalist! Exista LIBER SA SPUN – un portal in care profesionistii meseriei de jurnalist isi dau mana cu mana da combata si sa vindece aceasta raie care deja se intinde – antimeseria.Din punctul meu de vedere-Uneori meritam un dus rece.Poate ne trezim cu dorinta de a afla adevarul despre manipulare. Cei ce nu vor, sa doarma in continuare.

  Apreciază

 5. Ionut zice:

  Aveti un blog foarte placut! Noua ne-a placut mult in Cernavoda. E foarte frumos. Va multumesc ca ati pus link spre blogul nostru in coloana din dreapta!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s