ASOCIAŢIA „GÂNDITORUL ÎN ACŢIUNE” (AGIA)

Anul infiinţarii: 2003 dec. AGIA este un ONG civic si de mediu, cu telul principal de a promova cresterea continua a calitatii vietii populatiei din Cernavoda.<!–
Photobucket

Activitate:

– Emitere observatii si sesizari la “Raportul la bilantul de mediu de nivel II”, pregatit de ICIM, si necesar conform procedurii de reautorizare a obiectivului CNE Unitatea 1 Cernavoda – 28.10.2004. Sesizarile AGIA transmise la APM Constanta si SNN CNE Cernavoda;.

– Emitere observatii si sesizari la “Raportul la Studiul de evaluare asupra mediului pentru obtinerea acordului de mediu la investitia: “Statie de epurare ape menajere si reziduale oras Cernavoda”, pregatit de ICIM, si necesar conform procedurii de reautorizare a obiectivului CNE Unitatea 1 Cernavoda – 29.07.2004. Sesizarile AGIA transmise la APM Constanta si SNN SA Bucuresti;.

– Implicare in actiunea de analiza a Rapoartelor de impact asupra mediului al obiectivului complex comercial de tip MALL, din parcul Tabacarie – ian-martie 2005; Sesizarile AGIA transmise la APM Constanta.

– Emitere de Rapoarte catre Autoritatile locale din Cernavoada legate de: Reciclarea deseurilor / Mobilierul urban / Apa potabila / Termoficare / Proxenetism / Turismul in Cernavoda / Serele Cernavodei – proiect de afacere;

– Solicitari de obtinere informatii de mediu legate de efluentii radioactivi, DICA (Depozitul intermediar de Combustibil Ars) de la SNN CNE Cernavoda, de depozitul de suprafata de deseuri radioactive de la ANDRAD – Pitesti – (proiect);

– Luari de pozitie pentru diverse actiuni sau lipsa de actiuni ale Autoritatilor Locale, legate de viata orasului;

– Sustinere in fata Ministerului Apararii a necesitatii ca ramasitele cetatii Axiopolis, Cetatea elenistica a antichitatii”, actualmente obiectiv militar, sa fie retrocedata autoritatilor civile pentru valorificarea tezaurului arheologic.

– Protectia mediului – Plantari de pomi pe faleza (impreuna cu elevii Scolilor/Liceului), emitere pliante Plantari pomi; etc.

– Emitere observatii la Studiu de impact al Unitatilor 3 si 4 CNE Cernavoda;

– Initiere si promovare (la factorii decizionali) – inca din 2005 – a unei „Propuneri legislative pentru Compensatii pentru folosirea limitata a terenului din jurul obiectivelor nucleare; Sustinere si a „Taxei de Risc si Poluare”, initiata de Primaria din Cernavoda.

Toate materialele AGIA sunt publice si sub format electronic si pot fi distribuite la cerere, tuturor cetatenilor. Daca doriti sa ne contactati sau sa deveniti membri AGIA, va asteptam.

Date identificare AGIA:

Adresa: Cernavoda, Str. Ghioceilor 11, cod 905200, judet Constanta.

Cont IBAN #RO 65RNCB0116014898290001; Cod fiscal 16085933;

E-mail : Drahor@gmbnet.ro; rotony39@yahoo.com; Tel.0753066536/0722273054/0722392465/0727450277;
Photobucket
Daca doriti redirectionarea a 2% din venitul Dvs. din 2009, catre acest ONG, o puteti face completand (pana la 15 mai 2010) formularul 230 al ANAF cu datele AGIA (Nume, cod fiscal si cont) si ale Dvs. si predand acest formular completat la sediul unitatii ANAF de care apartineti.

Va multumim.

H.Mocanu, membru in Consiliul Director AGIA.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Altele și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s