Prostituţia la Cernavodă

Mă adresez în acelaş timp la 3 autorităţi, domnului perceptor al circumscripţiei fiscale, domnului doctor al comunei şi domnului poliţai. Explicaţia acestor adresări simultane se va vedea mai jos. Dacă Cernavoda nu poate căpăta un număr în sfera clasificării oraşelor însemnate desigur pentru că nu este un oraş reşedinţă, totuşi poate este printre cele dintâi în ce priveşte vicierea moravurilor, şi mai ales a factorilor cari concură la acest lucru. Şi să vedem de ce. În toate celelalte oraşe există localuri unde plăcerea câtorva momente se poate cumpăra cu câţiva bani. Şi acolo materialul omenesc se vinde pentru o smă oarecare, de cele mai multe ori impusă la o cifră cerută de anumite “foruri” prezintă tuturor siguranţa unei identităţi fixe notată din bunăvoinţă unui organ poliţienesc pe o condicuţă şi mai prezintă siguranţa unei vizite a medicului comunei respective. S-ar putea spune că excluzând acest lucru mai există un sistem de a prezenta “marfa” în mod clandestin. […]
PhotobucketAvem şi noi este adevărat siguranţa medicală şi certitudinea unei ocupaţiuni fixe privitor la profesionistele celor două hoteluri din localitate. Mai avem înşa nefasta calitate de a prezenta tuturor un număr destul de mare de femei cari apar la o oră anumită de după colţuri pe cari le cunoşti după îmbrăcăminte specifică şi cari formează o adevărată plagă pentru noi şi pentru profesionistele celor două hoteluri cari au de îndurat concurenţa. Şi toate aceste femei de la colţ pot propaga atâtea feluri de boale. Voui rugă pe D-l Poliţai pentru binele nostru al tuturor şi pentru binele femeilor cari îşi au prăvălia sub firma hotelului “Bristol” sau “Regina” şi cari au de îndurat concurenţa comerţului clandestin, să facă din când în când o razie. Voi ruga pe d-l doctor al comunei ca să ajute societatea aducând cel puţin odată pe săptămână la o vizită riguroasă la spital pe toate acelea cari vor fi descoperite de razia poliţiei. Şi ca încheiere, voi ruga pe d-l perceptor că dacă în caz că cercetările poliţiei vor rămâne infructuoase să pornească d-sa cu organele […] la o razie ce va descoperi o sumă de elemente cari practică un anumit “comerţ clandestin” şi care impuse la un impozit fix vor spori considerabil încasările şi debitele fiscului. Şi astfel poate vom fi scăpaţi de pericolul permanent pe care-l reprezintă atâtea femei cu feţe de gioconde nevinovate.

Acest acest articol, scris de Ştefan Paraschivescu, şi purtând titlul “Concurenţa” , a fost publicat la Cernavodă, în ziarul Danubiu la data de 16 Iunie 1935. Articolul are ca temă situaţia prostituţiei ilegale din oraş, dat fiind faptul că la acea dată prostituţia era legală, dar numai practicată în localuri special amenajate unde “profesionistele” beneficiau de control medical şi plăteau taxe.

G.H.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Altele. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Prostituţia la Cernavodă

 1. Make zice:

  hehe funny! Aveau si ei problemele lor :))

  Apreciază

 2. raf_man zice:

  frate g23cm de c nu scri u ceva interessant despre prostitutia la ora actuala=))
  sigur o sa ai mai multi fani/useri nu?
  te pooop & stay rasta!

  Apreciază

 3. evelina zice:

  era super-ok si pentru ele si pentru omu’ de rand :)) comapartiv cu ziua de azi…

  Apreciază

 4. madamme zice:

  bine ar fi de s-ar legaliza si azi prostitutia si cernavoda ar avea in loc de sumedenia de proxeneti colorati, un bordel bine amenajat in care STD (sexual transmitted disseases), pt necunoscatori :sida, sifilis, gonoree, paduchi, sa nu mai fie diagnostic comun in spitalul orasenesc.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s